Lista nie-najostrzejszych zupek chińskich

Artykuł jest stale rozwijany
 

Mama Bean Thread Clear Soup

Delikatna zupa bulionowa o posmaku czosnku i pod koniec - pieprzu. Makaron - cienkie nitki ziemniaczane, smaczny. 

Czy wrócę - tak

Cham Pong Noodle


Delikatna w smaku zupka rybna. Silny rybny zapach. Makaron gruby, do gotowania, jałowy.

Shin Ramyun

Ani to dobre, ani śwarne a jakie drogie

Cytując klasyka - tyle o tym mogę napisać, że nie mam na jej temat nic do napisania. Słona, niezbyt dobra, nie polecam. To samo o wersji Kimchi, która dodatkowo smakuje jak bigos z młodej kapusty.

Ottogi yeul Ramen

Bardzo podobna do Shim Ramyun z dodaną dość ostrą papryką. Delikatnie paląca, wywar niezbyt wyrazisty w smaku. Bardzo zyskuje po dodaniu mleka, wtedy jest godna polecenia. W torebkach warzywka, zupka jest mocno czerwona. Makaron - niezły. 
Czy wrócę - tak

Neoguri

Zupka mocno rybna, dość silny smak, ale i tak słabszy niż Vifon Krewetka :) Ostrość niewielka. W saszecie - wodorosty.

JJajangmen Chajang Noodle (Paldo)

Makaron z sosem z czarnej fasoli, bardzo delikatny, zero ostrości, ale w przeciwieństwie od innych - z fajnym umamicznym, bulionowym smakiem. Chętnie spróbowałbym wersji na ostro.

Samyang Buldak Habanero Lime

 
Najostrzejsza z łagodnych, najłagodniejsza z ostrych. Smak pomidorówkowy ze sporą dozą ostrości. W smaku bardziej wyrazista niż pozostałe (ale i tak dodałem do niej sosu sojowego), co jest na plus. Przyrządza się ją z 350 wody, w przeciwieństwie do innych Buldaków. Warto wracać.

Komentarze

Anonimowy pisze…
Kamil nie jedź tego paskudztwa!
kamilnaja pisze…
Nie kamilkuj mi teraz

Popularne posty z tego bloga

Najostrzejsze zupki chińskie

Skrzydłokwiat - roślina oczyszczająca powietrze idealna do miasta